• Standaard

  als je goed geworteld bent heb je vleugels voor het leven

Themaworkshops

Bij Roots & Wings kun je ook workshops volgen. Elke workshop wordt gegeven in een intieme setting met de intentie om van elkaar, met elkaar en door elkaar te leren.Workshops die op het programma staan of in voorbereiding zijn: 

Workshop Rouwverwerking ‘Voorbij de pijn’

Rouw wordt ook wel ‘de achterkant van de liefde’ genoemd. Waar veel liefde is geweest, is er ook veel rouw. Mensen hebben rouw nodig om na een ingrijpend verlies, zich opnieuw te kunnen hechten en zich volledig weer met het leven te kunnen verbinden. 

Aanleiding voor rouw

Het overlijden van een jou dierbaar persoon is de ‘bekendste’ aanleiding waar rouwen essentieel is. En er zijn andere vormen van verlies die ingrijpend kunnen zijn. Denk aan het verlies van een baan, een geliefde, een woning of je gezondheid.

Daarnaast kan ook het eindigen van een relatie, een echtscheiding, het verlaten van je land van herkomst of het niet in vervulling kunnen gaan van een diep verlangen, zoals een kinderwens, ‘vragen’ om rouw.

Voorbij de pijn

Rouw doet pijn en ieder doorleeft het op zijn eigen manier. De emoties die er mee gepaard gaan kunnen vaak heftig zijn: shock, ontkenning, angst, boosheid, depressie, intens verdriet. En hoewel ieder mens op z’n eigen manier rouwt, is er in het rouwproces wel een aantal ‘vaste’ stappen te onderscheiden, waarvan het ‘gezond’ is als deze alle worden doorlopen.

Mensen die dit rouwproces volledig doorlopen, gaan ‘door’ de pijn en komen ‘voorbij’ de pijn. Voorbij de pijn wacht uiteindelijk aanvaarding, acceptatie en niet zelden een vorm van zingeving. De weg die je moet doorlopen om daar uiteindelijk uit te komen, kan soms als oneindig lang en pijnlijk worden ervaren. 

Jouw manier, jouw tijd

Al wil de goedwillende buitenwereld je dat soms wel doen geloven, er staat geen vaste tijd voor rouw. Rouw heeft ‘kwali-tijd’ nodig, en dat vraagt oprechte aandacht en passende steun. De weg van rouw moet je zelf gaan, maar hoef je niet alleen te bewandelen.

Ervaring leert dat het juist heel fijn kan zijn om je hierin te laten steunen, op een manier waarin aandacht en respect voor jouw eigen persoonlijke rouwproces centraal staat. Bijvoorbeeld door professioneel iemand die zelf ook veel persoonlijke verlies heeft gekend en de weg van verlies naar aanvaarding en acceptatie al meerdere keren bewandeld heeft.

De workshop

In deze tweedaagse workshop Rouwverwerking krijg je kort en heldere theorie aangereikt en doe je, soms alleen, soms in tweetallen, korte ervaringsoefeningen. Natuurlijk deel je alleen wat je wilt delen. Daarnaast word je in een veilige, vertrouwd omgeving in jouw persoonlijke rouwproces ondersteund door een ervaringsdeskundige / coach die zichzelf voortdurend blijft trainen in het coachen van mensen bij verlies en rouwverwerking.  

Individuele rouwbegeleiding

Naast de workshop Rouwverwerking biedt Roots & Wings ook individuele, één-op-één rouwbegeleiding aan. Ik help je graag op jouw persoonlijke weg van verlies naar acceptatie en, als je wilt, wandel ik een stukje met je mee. Ik laat je ervaren waar je bent op de weg, geef je inzicht en handvatten zodat je ‘wat geweest is’ een plek kunt geven en bent voorbereid op ‘wat nog komen gaat’.

Meer weten over een workshop? Neem contact op.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Nieuwe praktijkruimte in Ilpendam

  Op 4 maart 2021 openen de deuren van mijn nieuwe praktijkruimte in ...

  Lees meer
 • Wij kunnen weer masseren!

  Gelukkig laten de omstandigheden rondom de corona-crisis toe dat wij vanaf 3 ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Kinderwens

  Kinderwens

  Heb je een (nog) onvervulde kinderwens of heb je vraagtekens of je moeder of vader zou willen worden?

  Lees meer
 • De ultieme ontspanning

  De ultieme ontspanning

  Je hoeft niet naar je favoriete vakantieplekje te reizen om je over te geven aan de rust die je zo goed kunt gebruiken.

  Lees meer
 • Geef een stukje aandacht cadeau

  Geef een stukje aandacht cadeau

  Maak gebruik van een van de aantrekkelijke Roots & Wings Cadeaubon-acties en geef een heerlijke holistische massage cadeau!

  Lees meer
 • Rouwverwerking

  Rouwverwerking

  Je hebt rouw nodig om na een ingrijpend verlies, je opnieuw te kunnen hechten en met het leven te kunnen verbinden.

  Lees meer
 • Als je het even niet meer weet…

  Als je het even niet meer weet…

  Soms in je leven zit je ‘vast’. Je wilt dat het anders gaat maar weet niet hoe. Met coaching kan er weer beweging ontstaan.

  Lees meer
 • Kitty Stolk

  "Het voelde direct goed: goeie handen, goeie technieken, vertrouwen… ik ervoer in mijn lichaam geen enkele weerstand"

  Kitty Stolk
 • Louise de Widt

  "Ik voel me nu compleet uitgerust en ik bruis van energie! Voel me heel erg ‘alive’."

  Louise de Widt
 • Annelice Duynstee

  "Heel mooi om bewust te zijn van de eenheid in m'n lichaam en tegelijkertijd een heerlijke ontspanning te beleven."

  Annelice Duynstee
 • Martina Schiphof

  "Sian werkt met heel veel respect en het voelde direct goed. De volledige massage is voor mij de ultieme ontspanning!"

  Martina Schiphof
 • Janneke Kemner

  "De aanraking met zoveel aandacht deed me zo goed. Ik raakte in een zalige ontspanning. Dit is voor mij thuiskomen bij mezelf. "

  Janneke Kemner