• Standaard

  als je goed geworteld bent heb je vleugels voor het leven

Holistische massage

Ontspanning op diepere lagen

Wil je een diepe ontspanning in je lijf én in je geest ervaren? Genieten van jouw tijd, waarin je nu eens voor jezelf zorgt, niets hoeft en er niets anders is dan het hier en nu? Diepe rust in je hoofd en in een veilige omgeving helemaal tot jezelf komen.

Holistische massage klinkt misschien wat zweverig, maar is het niet. Je ervaart bewust een totale, helende rust. De aanraking is meer dan fysiek: ook mentaal en emotioneel ervaar je het helende effect van de massage. Geen luxe dus, wél rust op een diepe laag die je goed kan gebruiken in je drukke bestaan.

Alles stroomt

Een holistische massage is aanraking met aandacht. In het contact ervaar je alle ruimte om jouw eigen lijf te voelen en om je mentaal en emotioneel over te geven aan de rust. Alles gaat stromen en alles is goed.

Lichaamsbewust

Massages bevorderen bloedcirculatie en werken doeltreffend tegen stress en vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn. Maar holistische massage doet meer. Het maakt je (opnieuw of beter) bewust van wat je lichaam jou te vertellen heeft.

Lichaamssignalen

Je maakt echt contact met je lichaam en leert luisteren naar de waardevolle signalen van je lichaam. Signalen waaraan je in je drukke leven makkelijk voorbij gaat, maar je raadgeven. Over je contact met anderen, over je grenzen of over keuzes die je moet maken.

Verbindende aanrakingen

Kenmerk van een holistische massage zijn de grote, trage bewegingen, ook wel effleurages genoemd: vloeiende, verbindende aanrakingen waardoor je de heelheid van je lijf ervaart. Deze grote, trage aanrakingen vul ik aan met veel andere technieken zoals bijvoorbeeld pulsing en klassieke massage.

Aandacht en ruimte

Bij een holistische massage is mijn interne houding als masseur net zo belangrijk als de technieken die ik toepas. Door je wel met aandacht aan te raken en tegelijkertijd in aandacht ook ‘bij mezelf’ te blijven, ontstaat er in het contact ruimte die veel mensen als bevrijdend ervaren.

Hoe lang

Je lichaam werkt trager dan je gedachten.. Het heeft tijd nodig om zich volledig over te geven en de echte, diepe ontspanning toe te laten. Daarom duurt een volledige holistische massage 75 minuten en deze lengte is, als je verder gezond bent, echt aan te raden. In overleg is een aangepaste tijd mogelijk, bijvoorbeeld als je nog niet eerder een massage hebt ervaren en 75 minuten jou voor een eerste keer te lang lijkt. Bij bepaalde aandoeningen kan een ‘light-variant’ op de holistische massage ook aangenaam zijn. Neem gerust contact op als je twijfelt hoe dat bij jou zit.

Nieuws

 • Nieuwe praktijkruimte in Ilpendam

  Op 4 maart 2021 openen de deuren van mijn nieuwe praktijkruimte in ...

  Lees meer
 • Wij kunnen weer masseren!

  Gelukkig laten de omstandigheden rondom de corona-crisis toe dat wij vanaf 3 ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Kinderwens

  Kinderwens

  Heb je een (nog) onvervulde kinderwens of heb je vraagtekens of je moeder of vader zou willen worden?

  Lees meer
 • De ultieme ontspanning

  De ultieme ontspanning

  Je hoeft niet naar je favoriete vakantieplekje te reizen om je over te geven aan de rust die je zo goed kunt gebruiken.

  Lees meer
 • Geef een stukje aandacht cadeau

  Geef een stukje aandacht cadeau

  Maak gebruik van een van de aantrekkelijke Roots & Wings Cadeaubon-acties en geef een heerlijke holistische massage cadeau!

  Lees meer
 • Rouwverwerking

  Rouwverwerking

  Je hebt rouw nodig om na een ingrijpend verlies, je opnieuw te kunnen hechten en met het leven te kunnen verbinden.

  Lees meer
 • Als je het even niet meer weet…

  Als je het even niet meer weet…

  Soms in je leven zit je ‘vast’. Je wilt dat het anders gaat maar weet niet hoe. Met coaching kan er weer beweging ontstaan.

  Lees meer
 • Kitty Stolk

  "Het voelde direct goed: goeie handen, goeie technieken, vertrouwen… ik ervoer in mijn lichaam geen enkele weerstand"

  Kitty Stolk
 • Louise de Widt

  "Ik voel me nu compleet uitgerust en ik bruis van energie! Voel me heel erg ‘alive’."

  Louise de Widt
 • Annelice Duynstee

  "Heel mooi om bewust te zijn van de eenheid in m'n lichaam en tegelijkertijd een heerlijke ontspanning te beleven."

  Annelice Duynstee
 • Martina Schiphof

  "Sian werkt met heel veel respect en het voelde direct goed. De volledige massage is voor mij de ultieme ontspanning!"

  Martina Schiphof
 • Janneke Kemner

  "De aanraking met zoveel aandacht deed me zo goed. Ik raakte in een zalige ontspanning. Dit is voor mij thuiskomen bij mezelf. "

  Janneke Kemner