• Standaard

  als je goed geworteld bent heb je vleugels voor het leven

Over Sian

Ik wil ontdekken

Ik zie het leven als een ontdekkingsreis naar wie we in essentie zijn. In ben ervan overtuigd dat we meer zijn dan we denken dat we zijn. Of dat we denken dat we kúnnen zijn. Ieder mens is tot veel meer in staat dan wat hij tot nu toe bereikt heeft. Er schuilen meer talenten in ons dan we ons kunnen voorstellen.

Open en nieuwsgierig

Ik leef met mijn hart 'open'; authentiek en nieuwsgierig. Ik wil in verbinding met mezelf en met de ander zijn. In mijn leven, mijn werk en de liefde heb ik stappen gezet, ben ik (soms keihard) gevallen, heb de pijn gevoeld en ben weer opgestaan. Pijn is de achterkant van de liefde en hoort bij het leven. Wie bang is pijn te lijden, leeft in de pijn van een gesloten hart. Je denkt dat je leeft, maar in feite ben je aan het overleven. 

Kernachtig

Hier gaat het voor mij in de kern om; in het leven en in het contact met anderen: Vertrouwen, Veiligheid, Verbinding, Ruimte om jezelf te mogen zijn, Liefde, Respect, Authenticiteit, Nieuwsgierigheid

Roots and Wings van Sian Corless

Op 6 november 1971 kom ik ter wereld op het Britse stukje aarde dat Birmingham heet. In mijn jeugd hoorde ik vooral hoe het allemaal moet en hoort, en níét anders. Dit én de preutse Engelse mentaliteit die je laat voelen wat je vooral niet moet doen, doet me op mijn negentiende beslissen mijn vleugels uit te slaan. Ze zijn amper droog van de puberemoties. Ik ga civiele techniek studeren aan de universiteit van Manchester.

Ik kom er snel achter dat mijn passie hier niet ligt en wil overstappen naar Psychologie. Mijn moeder wil niet dat ik zo’n goede opleiding inruil voor 'zweverig gedoe'. Het schuldgevoel vanuit mijn puberjaren echoot nog na en bovendien zijn kinderen vaak ongelooflijk loyaal aan hun ouders. Ik volg dus braaf het advies van mijn moeder op en maak mijn technische studie af.

Tien jaar later sla ik mijn vleugels wijder uit en maak ik een lang gekoesterde droom waar. Met een rugzak waar niet veel meer in zit dan een enkeltje Australië en een werkvergunning, trek ik alleen de wereld in. Het enige wat vast staat, is de belofte aan mezelf: in Thailand ga ik een tiendaagse Boeddhistische stilteretraite doen.

Doordat ik mijn vleugels heb durven uitslaan en op ontdekkingsreis ben gegaan, heb ik veel geleerd. Over de wereld, over contact tussen mensen, over mezelf. In 2001 heb ik na anderhalf jaar backpacken mijn Britse roots verder laten groeien in Hollandse bodem. Nederland voelt als mijn thuis en na al die reizen ben ik vooral thuisgekomen bij mezelf.

Hoofd en hart kunnen het samen goed vinden

Jarenlang heb ik functies vervuld als controller bij diverse banken. Een tijd waarin analytisch denken de hoofdrol speelde en dat lag me wel. Het hoofd heeft alles wel op een rijtje. Toen ik in 2010 in aanraking kwam met NLP werd mijn passie voor pyschologie weer aangewakkerd. Ik heb twee professionaliseringstrajecten in NLP gedaan, NLP-coach en NLP-trainer en heb me daarnaast bekwaamd in Systemisch Werken en Holistische Massage. Mijn hart klopte; het voelde dat deze richtingen ook goed bij me passen. 

In 2013 kreeg ik door een grote reorganisatie bij een gerenommeerde bank de kans om een outplacementtraject in te gaan en daarvan heb ik gebruikgemaakt. Na twaalf jaar trouwe dienst, waarbij het hoofd de dienst uitmaakte, vond ik de tijd rijp om het hart ook te laten spreken en mijn droom om te zetten in een daad; door te durven én te doen. Die droom heet Roots & Wings, Hoofd Hart Lijf coaching. Welkom!

Het hoofd hoeft het hart niet uit te sluiten, want het hart sluit alles in dus ook het hoofd. Sterker: hoofd en hart kunnen het samen heel goed vinden. Soms heeft een van beide gewoon even een zetje nodig en daar weet het lijf gelukkig vaak wel raad mee.  

Nieuws

 • Nieuwe praktijkruimte in Ilpendam

  Op 4 maart 2021 openen de deuren van mijn nieuwe praktijkruimte in ...

  Lees meer
 • Wij kunnen weer masseren!

  Gelukkig laten de omstandigheden rondom de corona-crisis toe dat wij vanaf 3 ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Kinderwens

  Kinderwens

  Heb je een (nog) onvervulde kinderwens of heb je vraagtekens of je moeder of vader zou willen worden?

  Lees meer
 • De ultieme ontspanning

  De ultieme ontspanning

  Je hoeft niet naar je favoriete vakantieplekje te reizen om je over te geven aan de rust die je zo goed kunt gebruiken.

  Lees meer
 • Geef een stukje aandacht cadeau

  Geef een stukje aandacht cadeau

  Maak gebruik van een van de aantrekkelijke Roots & Wings Cadeaubon-acties en geef een heerlijke holistische massage cadeau!

  Lees meer
 • Rouwverwerking

  Rouwverwerking

  Je hebt rouw nodig om na een ingrijpend verlies, je opnieuw te kunnen hechten en met het leven te kunnen verbinden.

  Lees meer
 • Als je het even niet meer weet…

  Als je het even niet meer weet…

  Soms in je leven zit je ‘vast’. Je wilt dat het anders gaat maar weet niet hoe. Met coaching kan er weer beweging ontstaan.

  Lees meer
 • Kitty Stolk

  "Het voelde direct goed: goeie handen, goeie technieken, vertrouwen… ik ervoer in mijn lichaam geen enkele weerstand"

  Kitty Stolk
 • Louise de Widt

  "Ik voel me nu compleet uitgerust en ik bruis van energie! Voel me heel erg ‘alive’."

  Louise de Widt
 • Annelice Duynstee

  "Heel mooi om bewust te zijn van de eenheid in m'n lichaam en tegelijkertijd een heerlijke ontspanning te beleven."

  Annelice Duynstee
 • Martina Schiphof

  "Sian werkt met heel veel respect en het voelde direct goed. De volledige massage is voor mij de ultieme ontspanning!"

  Martina Schiphof
 • Janneke Kemner

  "De aanraking met zoveel aandacht deed me zo goed. Ik raakte in een zalige ontspanning. Dit is voor mij thuiskomen bij mezelf. "

  Janneke Kemner